Sportcomplex "In de Bandert" te Echt

In 2015 is er besloten om het bestaande sportcomplex “In de Bandert” in Echt te upgraden naar de eisen en wensen van deze tijd. Dit resulteerde in de sloop en herbouw van het zwembad en de centrale voorzieningen en de renovatie van de sporthal. Naast het wedstrijdbad, het doelgroepenbad en de drievlaks sporthal beschikt de accommodatie over een sportlounge, een grote ontvangsthal met receptie, vergaderruimten, glijbaan, spraypark, whirlpool, multifunctionele kantoorruimten en een dagbesteding voor ouderen.

Na de herbouw beschikt het complex over het nieuwste wedstrijdbad in de regio Midden Limburg. Het moderne wedstrijdbad van 25 x 12,5 meter heeft vijf wedstrijdbanen, een watertemperatuur van 29°C, een hypermodern drenkelingen detectiesysteem en  bezoekerstribune voor ca. 200 personen.

Zwembad In de Bandert beschikt tevens over een therapeutisch doelgroepenbad met een volledige beweegbare bodem van 15 x 10 meter en een constante watertemperatuur van 31,5°C. Door de beweegbare bodem is het doelgroepenbad geschikt voor veel activiteiten voor alle leeftijden. Het doelgroepenbad is uitstekend geschikt voor bezoekers met chronische bewegingsaandoeningen.

Vanuit het sportlounge heb je uitzicht op het binnenbad en het plein aan de voorzijde. Het sportcafé beschikt tevens over een vergaderruimte voor ca. 40 personen en is indien vereist te combineren met de sportlounge door het openen van een paneelwand.

Zwembad In de Bandert is voor iedereen toegankelijk en beschikt naast 500 m² zwemwater over moderne faciliteiten, zoals individuele en groepskleedcabines, lockerruimte en een drenkelingen detectiesysteem.

Voor bezoekers met een beperking of een handicap zijn er ruime kleedruimten, rolstoel toegankelijke toiletten en douches, zwembadlift voor het doelgroepen- en wedstrijdbad en een rolstoellift naar de tribune van het wedstrijdbad.

De dagbesteding die uitkijkt op het plein aan de voorzijde en beschikt over een eigen buitenruimte is geschikt voor diverse groepen.