SportCampus te Sittard

Sport

Limburg SportCampus wordt gesitueerd in het gebied waar nu het Fortuna Stadion, een atletiekbaan en hocheyvelden liggen. Hier komen trainings- en wedstrijdaccommodaties naar internationale standaarden, zoals een in het oog springende Topsport handbalhal. Er vestigen zich NOC*NSF gecertificeerde Nationale en Regionale TrainingsCentra. Talent wordt op de Topsport Academie begeleid in zijn/haar opleiding tot topsporter en maakt in de Sportplaza gebruik van het omvangrijke netwerk op medische, maatschappelijke en sporttechnisch gebied. Topsport is de kern, maar er is ook ruimte voor breedte- en gehandicaptensport.

Opleiding en innovatie

Talenten en sporters gaan hier studeren vanwege de pertecte match tussen studie en sportverplichtingen. Een breed onderwijsaanbod [VMBO, MBO en verbindingen naar HBO en Universiteit] kan worden gecombineerd met sport, Leeuwenborgh Opleidingen integreert hierin zijn CIOS en richt de campus met Arcus onderwijs en DaCapo College in als excellent leerbedrijf voor studenten sport, onderwijs, horeca, toerisme, uiterlijke vezorging, orde en veiligheid, management en evenementenorganisatie.

Evenementen, gastvrijheid en onspanning

In dit gebouw kan eenieder evenementen bijwonen, mensen ontmoeten, ontspannen en recreëren. Daarvoor komen er een belevingscentrum, sport- en educationgaming, hotel, wellness en retail. Ook kan men deelnemen aan talloze [breedte]sportevenementen zoals lopen en fietsen. Dit gebouw is dan ook ontworpen op basis van drie kernwaarden: excellent streven naaar topkwaliteit, samenhangend samenwerken met andere disciplines, Euregionaal gebruik maken van internationale ligging.