Breed Kindcentrum te Waalwijk

In het hart van de bestaande wijk wordt de bestaande basisschool Juliana van Stolberg vervangen door een brede school inclusief gymzaal. 
Met de nieuwbouw is optimaal rekening gehouden met het bestaande stedenbouwkundige grid en de maat en schaal van deze wijk. De nieuwbouw is bestaat uit een éénlaagse voorbouw met de multifunctionele straat aan de voorzijde met daarachter de tweelaagse kleinschalige schoolvilla’s waarin de onderwijsunits met lokalen zijn gehuisvest.

De massa van de gymzaal is nagenoeg identiek aan de massa van de units. De leerlingstromen van de units lopen via een aparte buitentrap en sluiten rechtstreeks aan de buitenspeelgebieden.

Binnen het gebouw is maximale aanpasbaarheid en flexibiliteit gerealiseerd  voor de gebruikers nu en in de toekomst. Te denken aan onder andere lichte scheidingswanden; verplaatsbaar wanden; multi inzetbare ruimte voor onderwijs en sport; Loungezone team voor ontvangst,  presentaties en individueel onderwijs; koppelbare onderwijsruimtes; multifunctionele speelgebieden voor school, BSO, KDV en PSZ, eenvoudig uitbreidbaar; eenvoudig te compartimenteren. Voorts is het gebouw gerealiseerd met onderhoudsarme / - vrije materialen, kwalitatief hoogwaardig, met een lange levensduur.

De gerealiseerde duurzaamheidsmaatregelen zijn o.a.: Verhoogde isolatiewaarde, vloer, wanden en dak; Triple beglazing; Materialisering conform NIBE klassificatie; beton met grindvervanger; Sedumdaken; Zonnecollectoren / PV cellen; Warmte terugwinning luchtverversing; LED verlichting 48-voltsysteem (daglicht gestuurd); QV10: Luchtdicht maken gebouw; Zongestuurde zonwering; etc...