dierenbeschermingscentrum Limburg

De meeste honden en katten zijn niet meer weg te denken uit het gezin waar ze deel van uitmaken. Het is een trend die duidelijk maakt dat er een markt is voor een meer eigentijdse benadering van dierenwelzijn.

Een volledig dienstenpakket op één multifunctionele locatie met een noodopvang, dierenkliniek, dierenhotel, dierenwinkel, conferentieruimte en een voorlichtings- en educatiecentrum is wat de Dierenbescherming voor ogen staat. Alles onder één dak vergroot de kwaliteit van zorg aan dieren en daarmee hun welzijn. 
Op het bijna 2 hectare grote terrein is ca. 3.300 m2 overdekte ruimte binnen een ecologisch park gerealiseerd. Het dierenwelzijnscentrum leent zich ook uistekend om samen te werken met euregionale partnes. Ook aan het onderwijs heeft het centrum veel te bieden op educatief vlak, onderzoek en innovatie of als het gaat om stage- of leerplekken. 

In overleg met de betrokken partijen is het gelukt om het gebouw goed in te bedden in de omgeving waardoor het meerwaarde krijgt voor het hele gebied. Ook de maatschappelijke fundamenten zijn stevig, dat biedt perspectief voor de toekomst. 

Het Dierenwelzijnscentrum is volledig afgestemd op de behoeften van de dieren die er verblijven en de mensen die er werken. Een uitnodigende sfeer en positieve uitstraling, zo min mogelijk tralies, zoveel mogelijk open ruimtes, licht en groen. Gescheiden compartimenten voor de verschillende dieren in de opvang zodat er zo min mogelijk stress ontstaat. 

Kortom een plek waar het fijn is om te toeven voor mens en dier en waar maatschappelijke- en zakelijke dienstverlening hand in hand gaan.